Voordelen

Voordelen van Hoogrendementsketels – HR-ketels

De voordelen van hoogrendementsketels zijn zeer overtuigend.

Hoogrendementsketels halen een hoger rendement dan klassieke ketels. Zo kan je met een hoogrendementsketel op aardgas of mazout zeer veel besparen op je energieverbruik.

En bovendien kan je nog profiteren van een premie.

In Vlaanderen (2013)

Eenmalig tegemoetkoming van 800 euro. Deze premieregeling geldt alleen voor een nieuwe toestel in een bestaande woning en voor beschermde afnemers. De premie voor een nieuwbouw woning bestaat wordt in functie van het E-peil berekend.

In Brussel (2013)

Van 1.200 euro tot 1.600 euro (+ 10 euro per kW boven 40 kW) in functie van de inkomsten van de aanvrager. De premie bedraagt maximum 50% van de factuur. De premie is ook geldig voor een condenserende warmeluchtgenerator of luchtverhitter.

Welke ketels? Een hoogrendementsketel herken je voornamelijk aan het label HR TOP (er zijn ook HR ketels met label HR+).
Het specifieke aan de hoogrendementsketel is dat hij ook nog eens de warmte uit de verbrandingsgassen recupeert. Bij een klassieke ketel gaat die warmte verloren via de schoorsteen. Zo haalt een hoogrenderende ketel 10% extra rendement in vergelijking met klassieke verwarmingsketels.

Raadpleeg de lijst van fabrikanten voor een overzicht van de hoogrendementsketels die in aanmerking komen voor deze premie.

Wie kan hiervan genieten? Deze premie is bestemd voor particuliere gebruikers en verhuurders en syndici bij een installatie in een bestaande woning of appartement.

Waar kan ik terecht? Voor meer info omtrent de premie, de voorwaarden en een aanvraagformulier kan je terecht bij je distributienetbeheerder.

 

» Offerte aanvraag hoogrendementsketel